mandag, juni 27
Shadow

Alle kan følge denne hudpleierutinen

Huden trenger periodisk avgiftning og pleie akkurat som alle andre organer. Faktisk er det det største organet i kroppen. Et godt tak holder oss trygge mot tøffe elementer og holder interiøret på plass. Det faktum at dette organet hele tiden utsettes for ytre miljøer tilsier at det bør tas godt vare på for å holde det i funksjon.

Er hudpleie viktig for meg?

De siste årene har hudpleie blitt sett på som en forfengelighet. De som interesserer seg aktivt for kroppen sin kalles narsissister. Likevel bør du forstå at en travel timeplan, en hektisk livsstil og hverdagsarbeid kan belaste kroppen din. Svak helse manifesterer seg først på huden din og deretter på alle andre deler av kroppen din. Å ha en riktig hudpleierutine vil hjelpe deg med å forebygge og behandle rynker, mat hud, solskader og alvorlige tilstander som eksem og psoriasis.

Hva er den beste måten å starte en rutine på?

Du må kjenne din hudtype før du bestemmer deg for et hudpleieregime. Disse typene inkluderer fet, tørr, sensitiv og kombinert hud. Dessuten bør du se etter andre problemer du vil ta opp. Det er viktig å forstå at alles behov og vaner er forskjellige, så det er ikke noe fast regime som passer for alle. Derfor, det som fungerer for venner eller familie, fungerer kanskje ikke for deg.

Hvordan lager du en grunnleggende hudpleiekur?

Fordi rutinen avhenger av hudtype, har vi kommet opp med en primær praksis for alle. Det inkluderer –

For morgenritualer

1. Rensing

Det er nødvendig å investere i sulfatfrie rengjøringsmidler. De milde rensemidlene fjerner ikke huden helt fra dens naturlige oljer, og etterlater deg myk og glatt. Du kan fjerne olje og skitt med et godt rensemiddel uten å bli tørrere.

2. Toning

Unngå tonere som inneholder alkohol. Bruk av alkoholbaserte tonere vil føre til tørrhet. Rosevann er en naturlig toner du kan bruke. Ved tørr hud kan du hoppe over dette trinnet.

3. Fuktighetsgivende

Fuktighetskremer hjelper til med hydrering. Invester i en fuktighetskrem som inneholder SPF for å beskytte deg mot solen. Hudtyper krever ulike typer fuktighetskremer. Hvis du er usikker på hvilken som er riktig for deg, er det best å velge en som er organisk og ikke-komedogen.

For nattetid

1. Rensing

Hvis du brukte samme rengjøringsmiddel om morgenen, kan du bruke det igjen. Å ta av sminken med renseolje og vaske av resten med rensevann er den beste måten å fjerne sminke og smuss på.

2. Påfør serum

Antioksidant-serumet inneholder et bredt utvalg av næringsstoffer som gir næring til huden din. Vurder produkter med resveratrol, algeekstrakter og vitamin C.

3. Øyekrem

De med hovne øyne eller mørke ringer vil ha nytte av bruken av en øyekrem.

4. Fuktighetsgivende

Velg en vannbasert lotion om natten for å gi næring og fuktighet uten å tette porene.

English