mandag, juni 27
Shadow

Bli kvitt sukkermaur

Sukkermaur heter egentlig sort jordmaur og er en typa maur de aller fleste kjenner godt til. Den kommer gjerne inn i boligen på våren, og kan også etablere seg inne og bo i vegger og gulv.

For å bli kvitt svarte jordmaur er det viktig å finne ut om reiret er innenfor eller utenfor hjemmet. Tidlig på våren går de ofte inn i hus på jakt etter mat. I løpet av våren forsvinner gjerne det problemet av seg selv fordi mattilgangen utendørs vokser. Men dersom mauren ikke blir borte så kan du ha et stort problem. heldigvis kan det ofte bli overvunnet hvis du bare vet fremgangsmåten.

Forgiftet agn er en flott metode for å utrydde jordmaur hvis de har migrert innendørs. Når våren kommer, vil fôringsstrategier mot maur være mer effektive siden maurene vil lete etter nye sukkerkilder. Å kjøpe maur kan gjøres fra jernvareforretninger, malingsbutikker, hagesentre eller på internett. Agnkontroll er en kunnskapsbasert prosess, og profesjonelle skadedyrteknikere har ofte den erfaringen som er nødvendig for å sikre langsiktig suksess.

Tanken bak forgiftet agn er at maurene spiser agnet og bringer det tilbake til reiret, hvor larvene og dronningen får i seg det. I dette tilfellet dør ikke alle maurene samtidig.

Et agn plasseres i maurtuer, nær eller til og med i reiret, så det vil ikke være tilgjengelig for dyr eller barn. Maurene kan også spise annen søt mat samtidig, da de er tilbøyelige til å spise det de nettopp har spist, siden de er preget av lukt og spesifikke typer mat. Pass på at agnet ikke renner ut.

Du bør prøve et annet agn hvis mauren ikke spiser agnet. Agn bør også gis to uker etter at siste maur er observert i tilfelle nye maur klekkes i reiret. Kjæledyr og barn må beskyttes mot agnet.

For å bli kvitt dronningen av et jordmaurs reir kan du enten sterilisere reiret eller bruke kokende vann eller insektspray.

English