onsdag, august 17
Shadow

Gave til henne med grønne fingre

Det er ikke noe hyggeligere enn å motta en gave knyttet til ens lidenskap. Hvis din kjæres lidenskap er hagearbeid når hun er hjemme eller på hytta, så vis din omtanke ved å gi en gave som virkelig vil bli verdsatt. Det er så mange flotte gaver til henne at den eneste begrensningen er ditt eget budsjett.

Hvis budsjettet ditt er lite, gå for ting som hansker, knebeskyttere eller til og med en skyggelue. En pen potte (eller en vannkanne) fylt med en liten pose potteblanding, en pakke med løker, noen hansker og en liten sparkel eller annet verktøy vil bli mottatt med glede av de fleste gartnere. Det finnes mange håndverktøy på jernvareforretninger som er rimelige.

Hvis du føler det er for vanlig, hva med et abonnement på et hagemagasin? Litt dyrere kanskje, men det vil gi tolv hele måneder med glede. En bok om hagearbeid er en annen idé, men sørg for at mottakeren ikke allerede har den du velger. Bøker får ofte store rabatter ved juletider, så du kan gjøre et kupp.

På den annen side er en potte som inneholder en blomstrende plante vanligvis en velkommen gave. Pass på å velge en plante som passer til klimaet ditt. Noen ganger sendes planter fra tropiske til tempererte soner og holdes under kunstige forhold i butikken. Disse plantene vil ikke klare seg når de først er tatt fra miljøet. Buskroser er hardføre og attraktive og vokser i mange klimaer. Tulipaner klarer seg best i det kjøligere klimaet. Eller kanskje en teracotta vase å ha avkuttede blomster i?

Hvis budsjettet ditt er stort kan det være du kan gi et drivhus, en elektrisk trillebår (hvis hun gjør hele hagen til et anleggsområde om våren). Andre gode gaver i den dyrere enden av skalaen er automatisk gressklipper, elektrisk kultivator, hekksaks og tilsvarende maskiner. Du er den eneste som kan avgjøre om det er en passende gave.

Men når mottakeren innser at du har gitt en gave som utfyller lidenskapen hennes, dyr eller ikke, vil den absolutt bli den beste gaven vennen din noen gang har mottatt.