mandag, juni 27
Shadow

Hvor ofte bør man bytte tilhengerdekk?

Er det nødvendig å skifte hengerdekk på et bestemt tidspunkt?

For å unngå punkteringer er det bedre å skifte dekk ofte nok. Du ønsker ikke å punktere hengeren når du kjører i 80 km/t etter å ha lastet den godt. Men noen ganger opplever folk punkteringer. Dekk kan være ganske dårlige selv om de har bra mønster (en tilhenger kjører vanligvis korte avstander). Gummi er et ferskvare!

Det er lurt å skifte dekk på tilhengeren hvert 6. år, selv om de har god mønsterdybde.

De fleste tror de kan kjøre til rett før dekkene har for liten mønsterdybde. De fleste tilhengere beveger seg imidlertid ikke så mye at mønsteret slites for mye. Selve dekkene har imidlertid begrenset levetid.

Man tenker ikke nødvendigvis så mye på det, men hengerdekk brukes hardt når de brukes.

hengerdekk må skiftes

Gamle dekk mister gummikvaliteten og går i oppløsning

Så du må bytte dem før det er for sent. Dette gjelder uansett dekkmerke, selv om noen hevder at de varer lenger enn andre.

Gummien på utsiden av hengeren kan se bra ut når hengeren står stille, men mange oppdager dette for sent. Du kan bare se at dekkene er tørre når du har mye trykk på dem. Det samme gjelder ballonger: når de trykkes, sprekker de.

Ofte er det slik at folk laster hengeren med mye vekt og presser dekkene mye. Når de først gir etter, punkterer du og felgen får stå.

Farlig

Å punktere mens du kjører med tilhengeren kan være svært farlig da du kan miste balansen i toget, noe som resulterer i en ukontrollert sløyfe.

Kjører du da i f.eks 60 km/t vil du sannsynligvis skade felgen også, noe som vil føre til at tilhengeren din går på grunn og du må ordne med nye dekk (og kanskje felger) samtidig som du foretrekker å gjøre noe annet med tiden din.

punktert dekk

Etter å ha brukt tilhenger i magen i flere år har jeg opplevd punkteringer når det har vært unødvendig. Tilhengerdekk bør skiftes etter 6 år. Dette vil forhindre at dekkene råtner og sprekker når du minst venter det. Dekkene våre måtte skiftes i tide.

Hvordan sjekker jeg dekkene til tilhengeren min?

Du bør fylle dem med luft slik at de kan stå litt under press og deretter følge dem nøye. Undersøk overflaten for kutt, sprekker og skader. Pass på at gummien begynner å bli mørkere.

Sprekker i gummien kan være et tydelig tegn på at det er på tide å bytte ut gummien.

Skifter du dekkene på en tilhenger i tide, sparer du deg selv for mye bryderi som potensielt kan skade lasten din. Du sparer også mye tid som ellers ville vært bortkastet.

Hvordan vet jeg hvor gamle dekkene mine er?

Dekk er merket med produksjonsdato nesten overalt. Det kan bli funnet i nærheten av gjengene på sideveggen av dekket. Den firesifrede koden stemplet på siden av dekket vil avsløre denne informasjonen. Disse er ofte plassert i en oval form. Tallene viser til henholdsvis produksjonsuke og produksjonsår.

Tydelig merket med koden 1314 Svar: Dekket ble produsert i løpet av den 13. uken av 2014.

De to første sifrene angir uken da dekket ble produsert, etterfulgt av året i de to siste sifrene.

Trekanter som representerer 1990-tallet vises i gummi fra før år 2000. Tallet angir året på 1990-tallet. Å ha gamle dekk betyr at du bør bytte dem så snart som mulig.

English